Union Campesina Iniestense

Kaakkois-Espanjan lämpimässä ja kuivassa ilmastossa on otolliset olosuhteet rypäleiden luonnonmukaiseen viljelyyn. Iniestan osuuskunta hallinnoi yli 7000 hehtaaria viinitarhoja, joista jo kolmasosa on konvertoitu luomurypäleiden viljelyyn sopiviksi. UCI on muutoksen myötä kasvanut kymmenessä vuodessa yhdeksi maailman merkittävimmistä luomurypäleiden tuottajista. Viime vuosina yhteisö on investoinut tuotantoketjun modernisointiin ja valmistuskapasiteetin nostamiseen. Kehitys tuotteiden laadussa on ollut huima, UCI on kolmena peräkkäisenä vuotena saanut maininnan ”Best Organic Producer” saksalaisessa Berliner Trophy -tapahtumassa.

Señorio de Iniesta TEMPRANILLO 15,0

Suositun SUSUENA-valkoviinin vanavedessä on Alkon tilausvalikoimaan nyt saapunut pehmeä mutta voimakasarominen Tempranillo-rypäleistä valmistettu punaviini. 15,0 Sopivan tuhti, sopivan hintainen… 15,0 kertoo kaiken oleellisen tästä maukkaasta viinistä.

Tempranillo 15,0 on tilattavissa Alkon verkkokaupasta, johon pääsee alla olevaa Alko-painiketta klikkaamalla.  Viini on sertifioitu Vegaaneille sopivaksi, eli sen rypäleiden viljelyksessä tai valmistuksessa ei olla käytetty minkäänlaisia eläinperäisiä valmisteita. Pullon etiketin samettinen pinta korostaa viinin ominaispiirrettä, ”samettisen täyteläinen”.

Punaisten rypäleiden runsaan kypsä maku lämmittää suussa ja viinin voimakas luonne sopii todella hyvin grilliaterioiden seuralaisena. Tempranillo 15,0 pehmeä ryhdikkyys pärjää myös kovahkojen ja runsasmakuisten juustojen rinnalla. Maussa on aistittavissa tummien marjojen, kirsikoiden ja luumujen aromeja. Jälkimaku on rehevän pehmeä ja kantaa pitkälle.

Hinta: 15,00 €

Alkon tuotenumero: 907286

SUSUENA Blanc de Noir Bobal 2021

SUSUENA-valkoviinin vuosikerta on vaihtunut pirteään 2021. Viini on parin vuoden aikana saanut osakseen paljon kehuja:

VIINI-lehti: ⭐️⭐️⭐️ ”Laadukas ja hyvin tehty”

HBL / G.H. Borgström: ⭐️⭐️⭐️ ”Ett utmärkt vittvin”, ”Ett fynd!”

IS / P. Suorsa: 90/100 pistettä, ”edullinen ja hyvä viinilöytö”

Reseptitaivas: ⭐️⭐️⭐️⭐️+ ”uskomaton hinta-laatu”

Suomen ensimmäinen punaisesta Bobal-rypäleestä valmistettu valkoviini on luonnonmukaisesti valmistettu ja lisäksi sertifioitu Vegaaneille sopivaksi. Punaisten rypäleiden runsas maku on loistavalla tavalla uutettu Susuena-valkoviiniin. Tästä syystä Susuena on mahtava seuralainen makurikkaille annoksille. Viinin maku kantaa sushin ja jopa tulisempien aasialaisten ruokien rinnalla sekä yllättäen mainiosti myös kotimaisen silliaterian kanssa. Nuoren ja kuivan viinin maussa aistii mineraalisuutta ja kypsää hedelmäisyyttä, kuten persikkaa ja melonia. Runsaan maun lisäksi on viinissä miellyttävä hapokkuus ja sen herkullinen raikkaus säilyy pitkään suussa.

Hinta: 8,99 €

Alkon tuotenumero: 585367