Francois Martenot

Tämän ranskalaisen viininviljelijän ja tuottajan juuret Bourgognessa ulottuvat peräti 1900-luvun alkuun. Nuori Lucien Gustave Martenot hankki tuolloin omistukseensa 10 hehtaarin palstan Savigny-les-Beaunen kylässä. Sadassa vuodessa on Francois Martenot kasvanut yhdeksi alueen merkittävimmistä tuottajista. Yritys omistaa Bourgognessa yli 300 hehtaaria viinitarhoja, ja hallitsee toisen mokoman sopimusviljelijöiden kautta. Valmistuksessa on nimekkäimmät Bourgognen alueet, pohjoisen Chablis’n kylästä eteläiseen Beaujolais’hen. Erityismaininnan ansaitsevat vain muutamia vuosia tuotannossa olevat Crémant de Bourgogne -kuohuviinit, jotka ovat puhtaan kuplivia, aromikkaita ja raikkaan makuisia.

Chablis ”Les Marouettes”

Chablis on erinomaisten valkoviinien tuotantoalue Bourgognen luoteisosassa. Kalkkipitoisessa maanperässä viihtyvä Chardonnay-lajike tuottaa täällä tiiviin makuisia ja raikkaan mineraalisia valkoviinejä. ”Les Marouettes” on oiva esimerkki puhdaspiirteisestä Chablis-viinistä. Sen tuoksussa aistii herkullisia hunajamelonin ja sitrushedelmien aromeja. Maku on kuiva, raikas ja moniulotteinen ja sen pitkässä jälkimaussa korostuu Chablis-viinien tyypillinen mineraalinen hedelmäisyys. Hieno viini kaikenlaisten kalaruokien, rapujen ja äyriäisten kylkeen.

Hinta: 20,98 €
Alkon tuotenumero: 007961

Crémant de Bourgogne Brut

Francois Martenot on vasta muutaman vuoden valmistanut kuohuviinejä, mutta on aloittanut suoraan huipulta. Valmistuksen filosofia kiteyttää nuorehkon viinitekijän, Madame Joelle Cugney’n, tavoitteet; viinien tulee olla eloisan hedelmäisiä ja tasapainoisia, jotta niiden ominaisuudet sallivat kauniin ikääntymisen. Kirkkaan kuplivan juoman aromeissa korostuu kypsien rypäleiden mehevyys sekä eloisa kukkaisuus. Tällä viinillä muuttaa arki-illan erityiseksi, ja sillä voi huoletta korvata samppanjan juhlatilaisuuksissa.

Svenska Dagbladet kirjoitti viinistä: ”Perfekta bubblor, perfekt balans, perfekt till både vardag och fest!” – TÄYDELLINEN!

Tuote on tilattavissa Alkon verkkokaupasta, alla olevaa linkkinappia painamalla, tai voit pyytää myymälän henkilökuntaa auttamaan tilaamisessa. Ostamalla 3, 6, 9… jne. pulloa kuohuviiniä saat tuotteesi varmuudella kauniisti pakattuna puulaatikkoon. Mutta voi sitä toki ostaa myös yksitellen.

Hinta: 19,99€
Alkon tuotenumero: 943155