Francois Martenot

Tämän ranskalaisen viininviljelijän ja tuottajan juuret Bourgognessa ulottuvat peräti 1900-luvun alkuun. Nuori Lucien Gustave Martenot hankki tuolloin omistukseensa 10 hehtaarin palstan Savigny-les-Beaunen kylässä. Sadassa vuodessa on Francois Martenot kasvanut yhdeksi alueen merkittävimmistä tuottajista. Yritys omistaa Bourgognessa yli 300 hehtaaria viinitarhoja, ja hallitsee toisen mokoman sopimusviljelijöiden kautta. Valmistuksessa on nimekkäimmät Bourgognen alueet, pohjoisen Chablis’n kylästä eteläiseen Beaujolais’hen. Erityismaininnan ansaitsevat vain muutamia vuosia tuotannossa olevat Crémant de Bourgogne -kuohuviinit, jotka ovat puhtaan kuplivia, aromikkaita ja raikkaan makuisia.

Chablis ”Monflory” 2021

Chablis on erinomaisten valkoviinien tuotantoalue Bourgognen luoteisosassa. Kalkkipitoisessa maanperässä viihtyvä Chardonnay-lajike tuottaa täällä tiiviin makuisia ja raikkaan mineraalisia valkoviinejä. ”Monflory” on oiva esimerkki puhdaspiirteisestä Chablis-viinistä. Sen tuoksussa aistii herkullisia hunajamelonin ja sitrushedelmien aromeja. Maku on kuiva, raikas ja moniulotteinen ja sen pitkässä jälkimaussa korostuu Chablis-viinien tyypillinen mineraalinen hedelmäisyys. Hieno viini kaikenlaisten kalaruokien, rapujen ja äyriäisten kylkeen.

Hinta: 23,98 €
Alkon tuotenumero: 007961

Bourgogne Pinot Noir Prestige 2020

Francois Martenot’n tuottama Burgundin alueen Pinot Noir -viinin on erinomaisesta 2020 vuosikertaa. Viini on ostettavissa Alkon verkkokaupasta, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa Alko-kuvaketta.

Vuoden 2020 satokausi tuotti hyvin kypsiä ja aromirikkaita rypäleitä, joiden marjaisan herkullinen tasapaino ihastuttaa. Valmistusprosessissa on varjeltu rypäleitä hapettumasta, jotta niiden ominaismaku ja raikas marjaisuus säilyy, eikä viini siksi ole kypsynyt tammitynnyreissä lainkaan. Nuoresta iästään huolimatta on tämä punaviini jo valmis nautittavaksi, ja se on parhaimmillaan seuraavat 2-3 vuotta. Pinot Noir Prestige on tuoksultaan avoimen marjaisa ja maussa löytyy rypäleelle tyypillisiä vadelmien ja kirsikoiden aromeja. Eloisan  hedelmäisen maun ansiosta on viini herkullinen sellaisenaan, ja ruokapöydän antimille se on varsin monipuolinen kumppani.

Hinta: 17,98 €
Alkon tuotenumero: 900193

Bourgogne Chardonnay Prestige 2018

Francois Martenot on tuonut markkinoille Burgundin alueen Chardonnay-viinin erinomaisesta 2018 vuosikerrasta. Viini on ostettavissa Alkon verkkokaupasta, jonne pääset klikkaamalla alla olevaa Alko-kuvaketta.

Vuoden 2018 satokausi oli poikkeuksellisen lämmin ja tuotti hyvin kypsiä ja aromirikkaita rypäleitä Burgundin alueella. Valmistusprosessissa on tarkoin varjeltu rypäleitä hapettumasta, niiden raikkauden ja ominaismaun säilyttämiseksi, eikä viini siksi ole kypsynyt tammitynnyreissä. Chardonnay Prestige on siten eloisan hedelmäinen sekä tuoksultaan että makuprofiililtaan. Nuoren viinin raikas hapokkuus antaa maulle tasapainoa ja pituutta. Sitrushedelmien ja verkkomelonin aromit tekevät viinistä herkullisen nautittavan sellaisenaan, ja ruokapöydän antimille se on varsin monipuolinen kumppani.

Hinta: 17,98 €
Alkon tuotenumero: 932741

Crémant de Bourgogne Brut 2018

Francois Martenot on vasta muutaman vuoden valmistanut kuohuviinejä, mutta on aloittanut suoraan huipulta. Valmistuksen filosofia kiteyttää nuorehkon viinitekijän, Madame Joelle Cugney’n, tavoitteet; viinien tulee olla eloisan hedelmäisiä ja tasapainoisia, jotta niiden ominaisuudet sallivat kauniin ikääntymisen. Kirkkaan kuplivan juoman aromeissa korostuu kypsien rypäleiden mehevyys sekä eloisa kukkaisuus. Tällä viinillä muuttaa arki-illan erityiseksi, ja sillä voi huoletta korvata samppanjan juhlatilaisuuksissa.

Svenska Dagbladet kirjoitti viinistä: ”Perfekta bubblor, perfekt balans, perfekt till både vardag och fest!” – TÄYDELLINEN!

Tuote on tilattavissa Alkon verkkokaupasta, alla olevaa linkkinappia painamalla, tai voit pyytää myymälän henkilökuntaa auttamaan tilaamisessa.

Hinta: 18,90€
Alkon tuotenumero: 943155