SUOSITTU KLASSIKKO – 2020 Chablis ”Les Marouettes”

Francois Martenot’n arvostettu valkoviini on vielä erinomaista vuosikertaa 2020. Mainion sadon vaiktuksen huomaa jo viinin tuoksussa, lasista nousee puhtaat ja runsaat hunajamelonin ja sitrushedelmien aromit. 2020 sadon kypsyys tuo viiniin myös merkittävästi lisää makua ja täyteläisyyttä. Tasapainoinen ja antava maku on aluksi nuorekkaan rypäleinen ja raikas, mutta jälkimaussa tuntuu Chablis-viinille tyypillinen mineraalinen runsaus. Hienostunut valkoviini lisää arvokkuutta kala- ja äyriäisaterioihin, ja kruunaa pirteällä maukkaudellaan rapukauden illalliset.

Vuosikerta 2020 oli onnistunut myös sadon määrän suhteen. Toisin on 2021 sadon kohdalla, ikävä kyllä. Keväällä 2021 Keski-Euroopassa ilmenneet pakkasyöt tuhosivat jo nupuillaan olevia viiniköynnöksiä laajalti. Ranskan pohjoisosissa pakkastuhot saattoivat turmeloida jopa 80% viinitarhoista, mutta keskimäärin sadosta odotetaan 40-50% pienempää kuin edellisinä vuosina. Francois Martenot’n Chablis ”Les Marouettes” hinta on tästä syystä, ja sitä seuranneesta Burgundin viinien niukkuudesta johtuen, noussut lokakuussa – Alkossa se on 21,90€.

ROSIE – huikean herkullinen roseeviini Chilestä

ROSIE-ROSEEVIINI SIIRTYY MARRASKUUSSA 2021 ALKON VAKIOVALIKOIMAAN!

Tämän kätevämmäksi ei roseeviinin valinta ja käyttö enää tule. ROSIE sopii luonnollisesti kesäkauden kaikkiin tilanteisiin missä herkutellaan, seurustellaan, hauskuutellaan ja nautitaan auringosta, lämmöstä, aterioista ja seurasta. MUTTA Rosie on myös valtavan monikäyttöinen viini kaikkina vuodenaikoina! Suutuntumaltaan se on kuiva ja vadelmille sekä kypsille mansikoille maistuva roseeviini. Monikäyttöiseksi siitä tekee sopiva määrä jäännössokeria ja ryhdikäs alkoholipitoisuus, joiden ansiosta jälkimaku on runsas, marjaisan herkullinen ja pitkä. Tämä Chileläinen Cabernet-Merlot -roseeviini saapuu Eurooppaan ympäristöystävällisimmällä tavalla, isoissa nestesäiliöissä, ja pakataan kartonkipakkaukseen lähellä kuluttajia. Kätevä 1,0L Tetra-tölkki on helposti avattava ja sujettava, kevyt kantaa, kolhuja kestävä sekä helposti kierrätettävä.

Tilaa Alkon verkkokaupasta tai pyydä lähimmän Alkon henkilökuntaa auttamaan hankinnassa. Hinta Alkossa: 9,69 €.

SUSUENA Blanc de Noir – Valkoinen luomuviini

UUTUUS. SUSUENA Blanc de Noir on luonnonmukaisesti valmistettu kuiva ja runsaanmakuinen valkoviini, joka sopii mainiosti kesäisten ruokien kylkeen. Viinin kypsän hedelmäinen maku ja miellyttävä mineraalisuus antaa sille ryhdikkyyttä pärjätä myös mausteisempien annosten rinnalla. Kokeile vaikka sushin kanssa. SUSUENA on sertifioitu European Vegetarian Unionin toimesta, joten viini on myös vegaaneille sopiva. Hinta Alkossa: 9,98 €.

VIINI-lehti: ⭐️⭐️⭐️ ”Laadukas ja hyvin tehty”

HBL / G.H. Borgström: ⭐️⭐️⭐️ ”Ett utmärkt vittvin”, ”Ett fynd!”

IS / P. Suorsa: 90/100 pistettä, ”edullinen ja hyvä viinilöytö”

Reseptitaivas: ⭐️⭐️⭐️⭐️+ ”uskomaton hinta-laatu”

Klassiset BOURGOGNE valko- ja punaviinit

Francois Martenot toi markkinoille Burgundin alueelta klassiset Chardonnay ja Pinot Noir -viinit. Molemmat ovat erinomaisesta 2018 vuoden sadosta, jonka kausi oli poikkeuksellisen lämmin ja tuotti hyvin kypsiä ja aromirikkaita rypäleitä. Valmistusprosessin käymisvaiheessa on käytetty vain teräsastioita rypäleiden raikkauden ja ominaismaun säilyttämiseksi. Hienon vuosikerran ansiosta, ja Burgundin viinien hintatason huomioiden, on näiden viinien hinta-laatu-suhde todella kohdallaan. Viinien hinta Alkossa on 15,50€.

Viinit ovat ostettavissa Alkon verkkokaupasta, jonne pääset klikkaamalla tuotekuvien alla olevia Alko-kuvakkeita.

TRENDIKÄS PINOT NOIR – 1112 valkoviini

Syksy on parasta Pinot Noir (saksaksi Spätburgunder) aikaa, kun leppoisan aurinkoinen kesäaika kääntyy kohti viileempiä syyshetkiä. 1112-viiniperheen valkoviini ”Blanc de Noirs” on lokakuusta lähtien entistä edullisempi. Alkon hyllyiltä löytyvä, erinomaisen 2018 vuosikerran pullohinta on vain 9,98€. Viini sopii syksyisten sieni- ja piirakkaruokien rinnalle sekä luonnollisesti myös kala- ja kanaruokien kylkeen. Trendikkään Pinot Noir -valkoviinin reippaan marjaisa maku pärjää myös mausteisempien ruokien rinnalla, sekä loistavasti Sushi-annosten kanssa. VIINI-lehti arvioi 2018 vuosikerran olevan ”laadukas ja hyvin tehty”, eli ”3 tähden” viini.

UUTUUS – S de la Sablette Sauvignon Blanc 2019

Raikas, kuiva ja maukkaan hedelmäinen Sauvignon Blanc -valkoviini on omiaan suomalaiseen kesään. Se sopii erittäin hyvin kotimaisten kalojen kyytipojaksi sekä monenlaisten salaattien rinnalle. Viinin runsaassa maussa on herukan ja vastaleikatun ruohon aromeja. Eloisa hapokkuus antaa viinille ryhtiä ja tekee siitä samalla nautinnollisen aperitiivi- tai seurustelujuoman.

S de la Sablette -viini löytyy Alkon myymälöistä, sekä luonnollisesti myös Alkon verkkokaupasta, edulliseen hintaan: 9,98€.