UUSI VUOSIKERTA – 2018 Chablis ”Les Marouettes”

Francois Martenot’n arvostettu valkoviini on hiljattain vaihtunut erinomaiseen vuosikertaan 2018. Mainion sadon vaiktuksen huomaa jo viinin tuoksussa, lasista nousee puhtaat ja runsaat hunajamelonin ja sitrushedelmien aromit. 2018 sadon kypsyys tuo viiniin myös merkittävästi lisää makua ja täyteläisyyttä. Tasapainoinen ja antava maku on aluksi nuorekkaan rypäleinen ja raikas, mutta jälkimaussa tuntuu Chablis-viinille tyypillinen mineraalinen runsaus. Hienostunut valkoviini lisää arvokkuutta kala- ja äyriäisaterioihin, ja kruunaa pirteällä maukkaudellaan tulevan rapukauden illalliset.

Vuosikerta 2018 oli onnistunut myös sadon määrän suhteen. Francois Martenot’n Chablis ”Les Marouettes” on nyt entistä edullisempi – uusi hinta on 20,98€

UUTUUS – S de la Sablette Sauvignon Blanc 2018

Raikas, kuiva ja maukkaan hedelmäinen Sauvignon Blanc -valkoviini on omiaan suomalaiseen kesään. Se sopii erittäin hyvin kotimaisten kalojen kyytipojaksi sekä monenlaisten salaattien rinnalle. Viinin runsaassa maussa on herukan ja vastaleikatun ruohon aromeja. Eloisa hapokkuus antaa viinille ryhtiä ja tekee siitä samalla nautinnollisen aperitiivi- tai seurustelujuoman.

S de la Sablette -viini löytyy Alkon myymälöistä viikolla 22 alkaen, varsin edulliseen hintaan: 9,98€