UUSI ROTEVA ja VOIMAKAS punaviini Chilestä

VISTAMAR CABERNET SAUVIGNON Single Estate 2020

Hinta: 13,30 €.

Täyteläinen ja runsaanmakuinen Vistamar Cabernet Sauvignon on kotoisin Chilen Maipo-laaksosta. Vistamarin hallinnassa on Romeral-viinitila, josta rypäleet tähän Single Estate -punaviiniin tulevat. Viinitarhan köynnökset on istutettu poikkeuksellisen tiiviisti, 10.100 köynnöstä hehtaaria kohden, ja tuotto on vain yksi kilo per köynnös. Tästä, sekä viileän ilmaston pitkän kasvukauden ansiosta, on viinin mustaherukkainen hedelmäisyys varsin konsentroitunut ja maku pitkä ja moniulotteinen.

Vistamar Single Estate CS sopii useimpien punaisten liharuokien kanssa ja myös kovien, pidempään kypsyneiden juustojen seuraksi.

Viini löytyy Alkon myymälöistä viikosta 43 alkaen (23.10.2023)

ROIMASTI EDULLISEMPI – NYT VAIN 8,99€

SUSUENA Valkoinen luomuviini

SUSUENAN hinta laski kokonaiset 2,00€.

Kuiva ja runsaanmakuinen valkoviini, jonka kypsän hedelmäinen maku ja miellyttävä mineraalisuus antaa sille ryhdikkyyttä pärjätä myös mausteisempien annosten rinnalla. Kokeile vaikka sushin kanssa, mutta valkoviineille tavanomaisemmat ystävät kalat, salaatit ja naposteltavat käyvät yhtä hyvin. SUSUENA on sertifioitu European Vegetarian Unionin toimesta, joten viini on myös vegaaneille sopiva. Hinta Alkossa: 8,99 €.

VIINI-lehti: ⭐️⭐️⭐️ ”Laadukas ja hyvin tehty”

HBL / G.H. Borgström: ⭐️⭐️⭐️ ”Ett utmärkt vittvin”, ”Ett fynd!”

IS / P. Suorsa: 90/100 pistettä, ”edullinen ja hyvä viinilöytö”

Reseptitaivas: ⭐️⭐️⭐️⭐️+ ”uskomaton hinta-laatu”

CHABLIS MONFLORY  2022 ON HYVÄ!!

Tuoreen vuosikerran saapumisen myötä on Francois Martenot Chablis Monfloryn hinta laskenut maltillisemmalle tasolle. Vuoden 2022 sato oli laadultaan mutta myös määrältään varsin hyvä Burgundin valkoviinien osalta. Sen seurauksena on viinin hinta nyt kohtuullisempi 23,98€.

Nuori Chablis Monflory 2022 on luonnollisesti raikkaan hedelmäinen ja viinin aromiprofiilissa esiintyy kukkaisuutta, kypsän makeaa hunajamelonia ja pirteää sitrushedelmää. Suutuntuma on eloisa, tasapainoinen ja herkullisen hedelmäinen maku on täyteläisen puoleinen.

Francois Martenot Chablis Monflory löytyy kattavasti lähes kolmestasadasta Alkon myymälästä.

ROSIE roseeviinin suosio kasvaa!

Suosittu Rosie roseeviini löytyy huhtikuusta alkaen jo lähes viidestäkymmenestä Alkon myymälästä. Pirteän värikäs ulkoasu sekä helposti nautittava ja hyvänmakuinen viini nostaa Rosie’n luonnolliseksi ykkösvalinnaksi kesäkaudelle. Suutuntumaltaan se on puolikuiva, vadelmille sekä kypsille mansikoille maistuva roseeviini. Monikäyttöiseksi siitä tekee kypsien rypäleiden tuoma marjaisuus ja pieni makeus, joiden ansiosta jälkimaku on runsas, herkullinen ja pitkä.

Tämä Chileläinen Cabernet-Merlot-roseeviini saapuu Eurooppaan ympäristöä mahdollisimman vähän rasittavalla tavalla, isoissa nestesäiliöissä. Rosie pakataan 1,0L Tetraan lähellä kuluttajia, saksalaisella täsmällisyydellä ja laadulla. Kätevä Tetra-pakkaus on helposti avattava ja sujettava, kevyt kantaa, kolhuja kestävä sekä helposti kierrätettävä.

Hinta Alkossa: 10,29 €.

TEMPRANILLO 15,0 – UUTUUS Alkon tilausvalikoimassa

Mikäli haluat punaviinistäsi löytää runsautta ja samettista täyteläisyyttä niin kannattaa kokeilla Señorio de Iniesta Tempranillo 15,0 viiniä. Tässä Alkon tilausvalikoimassa olevassa uutuusviinissä on paljon kaikkea, makua, täyteläisyyttä, samettista pehmeyttä ja sopivasti alkoholia. Viini sopii erityisen hyvin grillattujen liharuokien rinnalle, kovien juustojen kanssa mutta myös sellaisenaan, syysiltojen kynttilänloisteessa nautiskellen. Kypsien Tempranillo-rypäleiden tuoma, tummien marjojen ja luumujen maku on miellyttävä, samettinen ja pitkä. Viinipullon etiketti on yhtä tyylikkään samettinen kuin itse viini!

Hinta: 15,00 €

Alkon numero: 907286

S de la Sablette Sauvignon Blanc 2020

Sablette -valkoviini on saanut uuden tyylikkään ulkoasun, joka korostaa Sauvignon Blanc -rypälettä ja samalla viinin sopivuutta erinomaisena rapujen ja äyriäisten kyytipoikana. Sellaisenaan on viini aivan omiaan suomalaisten kesäpäivien herkutteluhetkissä ja se sopii luonnollisesti myös kotimaisten kalojen sekä salaattien rinnalle. Viinin runsaassa maussa on herukan ja vastaleikatun ruohon aromeja. Eloisa hapokkuus antaa viinille ryhtiä ja tekee siitä samalla nautinnollisen aperitiivi- tai seurustelujuoman.

S de la Sablette -viini löytyy Alkon myymälöistä, sekä luonnollisesti myös Alkon verkkokaupasta. Hinta: 11,49€.