ROSIE roseeviinin suosio kasvaa!

Suosittu Rosie roseeviini löytyy huhtikuusta alkaen jo lähes viidestäkymmenestä Alkon myymälästä. Pirteän värikäs ulkoasu sekä helposti nautittava ja hyvänmakuinen viini nostaa Rosie’n luonnolliseksi ykkösvalinnaksi kesäkaudelle. Suutuntumaltaan se on puolikuiva, vadelmille sekä kypsille mansikoille maistuva roseeviini. Monikäyttöiseksi siitä tekee kypsien rypäleiden tuoma marjaisuus ja pieni makeus, joiden ansiosta jälkimaku on runsas, herkullinen ja pitkä.

Tämä Chileläinen Cabernet-Merlot-roseeviini saapuu Eurooppaan ympäristöä mahdollisimman vähän rasittavalla tavalla, isoissa nestesäiliöissä. Rosie pakataan 1,0L Tetraan lähellä kuluttajia, saksalaisella täsmällisyydellä ja laadulla. Kätevä Tetra-pakkaus on helposti avattava ja sujettava, kevyt kantaa, kolhuja kestävä sekä helposti kierrätettävä.

Hinta Alkossa: 9,90 €.

TEMPRANILLO 15,0 – UUTUUS Alkon tilausvalikoimassa

Mikäli haluat punaviinistäsi löytää runsautta ja samettista täyteläisyyttä niin kannattaa kokeilla Señorio de Iniesta Tempranillo 15,0 viiniä. Tässä Alkon tilausvalikoimassa olevassa uutuusviinissä on paljon kaikkea, makua, täyteläisyyttä, samettista pehmeyttä ja sopivasti alkoholia. Viini sopii erityisen hyvin grillattujen liharuokien rinnalle, kovien juustojen kanssa mutta myös sellaisenaan, syysiltojen kynttilänloisteessa nautiskellen. Kypsien Tempranillo-rypäleiden tuoma, tummien marjojen ja luumujen maku on miellyttävä, samettinen ja pitkä. Viinipullon etiketti on yhtä tyylikkään samettinen kuin itse viini!

Hinta: 15,00 €

Alkon numero: 907286

BURGUNDIN 2021 VUOSIKERRAN TILANNE

Vuosi sitten sattunut poikkeuksellinen ilmastojakso Keski-Euroopassa johti laajoihin tuhoihin mm. Burgundin viinitarhoissa. Maaliskuun aikana oli lämmin jakso, joka herätti viiniköynnökset ”talviuniltaan”. Silmut ilmestyivät melko nopeassa tahdissa ja koko seutu alkoi jo vehreytyä huomattavan aikaisin. Useilla alueilla oli köynnöksiin jo ehtinyt kasvaa raakileita, kun useita öitä kestänyt pakkasjakso iski huhtikuussa. Ranskan viinintuotanto pieneni muutamassa vuorokaudessa n. 30% verrattuna vuoden 2020 satoon. Menetetyn määrän arvioitiin olevan 13 miljoonaa hehtolitraa, eli saman verran kuin esim. koko Chilen tai Australian vuosituotanto! Burgundi kärsi keskimäärää pahemmin, alueen tuotanto 2021 on n. 47% pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Valitettavasti pohjoinen Chablis’n alue kärsi pahiten, pakkasjakso tuhosi jopa 70% tulevasta sadosta.

Pieni sato heijastui jo viinien hintoihin kun rypäleet vielä olivat korjaamatta. Sadon 2021 hintataso Chablis-viinien osalta on yli 100% korkeampi kuin edellisenä vuotena. Francois Martenot’n Chablis ”Les Marouettes” kokee tämän seurauksena melkoisen hinnan korotuksen, joka toivottavasti on vain lyhytaikainen, epätavallisuudesta johtuva häiriötilanne. Maaliskuun viimeisestä viikosta syyskuun loppuun on viinin hinta Alkossa 26,98 €. Nyt voi vain toivoa, että vuoden 2022 kasvukausi ja tuleva sato ovat edes normaalitasolla määrän ja laadun osalta.

ROSIE – mahtavan hyvä roseeviini Chilestä

ROSIE-ROSEEVIINI ON  ALKON VAKIOVALIKOIMASSA!

Tämän kätevämmäksi ei roseeviinin valinta ja käyttö enää tule. ROSIE sopii luonnollisesti kesäkauden kaikkiin tilanteisiin missä herkutellaan, seurustellaan, hauskuutellaan ja nautitaan auringosta, lämmöstä, aterioista ja seurasta. MUTTA Rosie on myös valtavan monikäyttöinen viini kaikkina vuodenaikoina! Suutuntumaltaan se on kuiva ja vadelmille sekä kypsille mansikoille maistuva roseeviini. Monikäyttöiseksi siitä tekee sopiva määrä jäännössokeria ja ryhdikäs alkoholipitoisuus, joiden ansiosta jälkimaku on runsas, marjaisan herkullinen ja pitkä. Tämä Chileläinen Cabernet-Merlot -roseeviini saapuu Eurooppaan ympäristöystävällisimmällä tavalla, isoissa nestesäiliöissä, ja pakataan kartonkipakkaukseen lähellä kuluttajia. Kätevä 1,0L Tetra-tölkki on helposti avattava ja sujettava, kevyt kantaa, kolhuja kestävä sekä helposti kierrätettävä.

Tilaa Alkon verkkokaupasta tai pyydä lähimmän Alkon henkilökuntaa auttamaan hankinnassa. Hinta Alkossa: 9,90 €.

S de la Sablette Sauvignon Blanc 2020

Sablette -valkoviini on saanut uuden tyylikkään ulkoasun, joka korostaa Sauvignon Blanc -rypälettä ja samalla viinin sopivuutta erinomaisena rapujen ja äyriäisten kyytipoikana. Sellaisenaan on viini aivan omiaan suomalaisten kesäpäivien herkutteluhetkissä ja se sopii luonnollisesti myös kotimaisten kalojen sekä salaattien rinnalle. Viinin runsaassa maussa on herukan ja vastaleikatun ruohon aromeja. Eloisa hapokkuus antaa viinille ryhtiä ja tekee siitä samalla nautinnollisen aperitiivi- tai seurustelujuoman.

S de la Sablette -viini löytyy Alkon myymälöistä, sekä luonnollisesti myös Alkon verkkokaupasta. Hinta: 11,49€.

SUSUENA Blanc de Noir – Valkoinen luomuviini

UUTUUS. SUSUENA Blanc de Noir on luonnonmukaisesti valmistettu kuiva ja runsaanmakuinen valkoviini, joka sopii mainiosti kesäisten ruokien kylkeen. Viinin kypsän hedelmäinen maku ja miellyttävä mineraalisuus antaa sille ryhdikkyyttä pärjätä myös mausteisempien annosten rinnalla. Kokeile vaikka sushin kanssa. SUSUENA on sertifioitu European Vegetarian Unionin toimesta, joten viini on myös vegaaneille sopiva. Hinta Alkossa: 9,98 €.

VIINI-lehti: ⭐️⭐️⭐️ ”Laadukas ja hyvin tehty”

HBL / G.H. Borgström: ⭐️⭐️⭐️ ”Ett utmärkt vittvin”, ”Ett fynd!”

IS / P. Suorsa: 90/100 pistettä, ”edullinen ja hyvä viinilöytö”

Reseptitaivas: ⭐️⭐️⭐️⭐️+ ”uskomaton hinta-laatu”