Francois Martenot

Tämän ranskalaisen viininviljelijän ja tuottajan juuret Bourgognessa ulottuvat peräti 1900-luvun alkuun. Yritys omistaa nykyään Bourgognessa yli 300 hehtaaria viinitarhoja, ja hallitsee toisen mokoman sopimusviljelijöiden kautta. Erityismaininnan ansaitsevat vain muutamia vuosia tuotannossa olevat Crémant de Bourgogne -kuohuviinit, jotka ovat puhtaan kuplivia, aromikkaita ja raikkaan makuisia.

Maison Lacheteau

Grands Chais de France’n omistama Maison Lacheteau on viinien valmistus- ja pullotuskeskus Loire’n laaksossa, jossa mm. La Sablette -viinitkin syntyvät. Loire’n alueen tuotannon kulmakivet ovat Château de Fesles, Sauvion & Fils ja ViniVal, joiden lisäksi GCF hankkii rypäleitä ja viinejä yli 400 muun kumppanituottajan tarhoilta.

1112 Elfhundertzwölf -viiniperhe.

Badenin Maaruhtinas, Markgraf von Baden, on omistanut maita eteläisessä Saksassa jo yli 900 vuotta, aluksi yhteisesti Suurherttuan kanssa. Perheen itsenäisen viinintuotannon historia alkoi 1700-luvun alussa, saadessaan haltuun Schloss Staufenbergin ja sen ympäröimät viinitarhat.

Sprizzerò

Italian alppivuoristot kohoavat kirkkaansinistä taivasta vasten. Auringonsäteet heijastuvat kimaltelevan valkoisen lumen pinnasta. Täällä, Cortina d’Ampezzon liepeillä sekoitti nuori ja innokas baarimestari, Edoardo de Martin, ensimmäisiä ”after ski -drinkkejä” jo vuonna 1934. Raikkaat italialaiset valkoviinit saivat lisämakua Dolomiittien luonnollisista yrteistä ja mausteista sekä lopuksi vieno lisäys kuplia.